Account
Logo
Zoeken
Wethouder Slijver weg: college blijft ook weg van Friese Pride-boot

Wethouder Slijver weg: college blijft ook weg van Friese Pride-boot

Auke Iedema do 25 juli 2024, 17.55 regionaal

DOKKUM - Het college van B&W van Noardeast-Fryslân zal geen vertegenwoordiging hebben op de Friese Pride-boot tijdens de Canal Parade op 3 augustus 2024. Dit besluit volgt op het recente opstappen van wethouder Rebecca Slijver en Jouke Douwe de Vries (S!N) op 4 juli 2024 naar aanleiding van de 'AZC-gate'.

Oorspronkelijk zou wethouder Slijver de gemeente vertegenwoordigen op de Friese Pride-boot. Haar vertrek heeft ertoe geleid dat het college heeft besloten geen afvaardiging te sturen, mede door de huidige politieke situatie en het zomerreces. De raadsleden zijn donderdag geïnformeerd over het besluit.

10.000 euro

De Friese Pride-boot, een initiatief dat door de gemeente in mei 2024 werd ondersteund met een subsidie van 10.000 euro, staat symbool voor inclusiviteit en ondersteuning van de LHBTI+ gemeenschap. De gemeente wilde met deze bijdrage haar steun betuigen aan de waarden van diversiteit en acceptatie.

Parade

Genodigden uit Noardeast-Fryslân kunnen nog steeds deelnemen aan de parade, zo benadrukt gemeentebestuur. Burgemeester Johannes Kramer en wethouder Hanneke Jouta, wethouder Bert Koonstra (FNP) en Pieter Braaksma (Gemeentebelangen) laten de boottocht aan zich voorbij gaan.

 

Poll: College trekt handen af van Pride boot. Wat vind jij?

S!Nloze actie  
39.3%
Politiek ges!N  
7.2%
Wie heeft hier nu S!N in?  
30.9%
Dit zaakje s!nt  
8.3%
Jammer, toch S!Nvol om te doen  
14.3%
349 stemmen - poll is beëindigd

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws