Account
Logo
Zoeken
10.5 °C
Foto: Geert Huisman

Medaille voor redders in Westergeest

vr 1 februari 2008, 14.25 uur

BUITENPOST - De 16-jarige Rudi Postma uit Twijzelerheide en de 41-jarige Jan Brouwer uit Westergeest hebben vrijdag resp. een gouden en zilveren medaille gekregen van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen. Ze kregen dit uit de handen van burgemeester Van der Zwan en burgemeester Bilker op het gemeentehuis in Buitenpost. De twee werden geëerd voor het redden van de 78-jarige Willem Postma op 8 augustus 2007 in Westergeest.

Rond 14.00 uur zat de opa van Rudi te knikkebollen tijdens het vissen. Rudi hoorde een plons en zag het klapstoeltje van zijn opa onder het water verdwijnen. Rudi sprong direct in het water en wist zijn opa boven water te krijgen. Intussen had Jan Brouwer wat zien bewegen en een plons gehoord. Hij zag hoe op een afstand van zo'n 50 meter Rudi zijn opa uit het water probeerde te tillen, wat niet lukte door de halve meter hoge wal. Jan Brouwer schoot direcht te hulp en samen wisten ze de drenkeling op de kant te helpen.

Jan Brouwer heeft daarna een ambulance gebeld en telefonisch kreeg hij al door om de heer Postma in de zijligging te leggen. Nadat de drenkeling per ambulance was vertrokken heeft Jan Brouwer de natte, aangedane en zeer koude Rudi in de auto van zijn opa naar huis gebracht.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Meer dan 40 bekeuringen bij verkeerscontrole

Meer dan 40 bekeuringen bij verkeerscontrole

regionaal nieuws

Caravan belandt in sloot langs Trekweg

Caravan belandt in sloot langs Trekweg