Account
Logo
Zoeken
10.5 °C

Werkstraffen Gordykster voetballers

ma 4 februari 2008, 21.19 uur

LEEUWARDEN - Twee spelers van het eerste elftal van VV Gorredijk, een 19-jarige Langezwaagster en een 30-jarige speler uit Gorredijk, werden maandag door de politierechter veroordeeld tot werkstraffen. Een 19-jarige ploeggenoot uit Luxwoude werd vrijgesproken. De voetballers waren op 29 april 2007 na het behalen van het periodekampioenschap naar de pizzeria in Gorredijk gegaan. Daar was het behoorlijk uit de hand gelopen. Er werd gescholden, bedreigd en er vielen klappen.

De ruzie ontstond toen de Luxwoudster met het 2½ jaar oude zoontje van de uitbaters speelde. De eigenares zei daar wat van. Een week eerder was er ook al wat voorgevallen, toen had de Langezwaagster de vrouw uitgescholden. Ditmaal zou de Luxwoudster haar geduwd hebben. De vrouw reageerde, waarna de Gorredijkster zich ermee bemoeide en haar uitschold. Vervolgens liep de boel volledig uit de hand. Een van de klanten hield de Luxwoudster in de houdgreep.

De andere twee verdachten zouden buiten nog met terrasstoelen gegooid hebben. De 30-jarige zou een snijbeweging langs de keel hebben gemaakt. Hij zou 20 glazen bier hebben gedronken. De Langezwaagster had bij het verlaten van de zaak een gat in een muur geslagen. Volgens de verdachten zouden ook zij bedreigd zijn -met een aanzetijzer- en zou een van hen -de 30-jarige- klappen hebben gekregen.

De officier van justitie stelde dat de drie die avond 'smoordronken' waren. Volgens de eigenaar was het trio 'erg dronken, erg vervelend en erg luidruchtig'. De rechter concludeerde dat de Luxwoudster zich misschien verbaal had geroerd, maar dat was niet genoeg om hem te veroordelen. Hij werd vrijgesproken. De Langezwaagster kreeg een werkstraf van 30 uur, de Gorredijkster kreeg 10 uur meer. De twee moeten elk een schadevergoeding van 250 euro betalen aan de uitbaters van de pizzeria.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Meer dan 40 bekeuringen bij verkeerscontrole

Meer dan 40 bekeuringen bij verkeerscontrole

regionaal nieuws

Caravan belandt in sloot langs Trekweg

Caravan belandt in sloot langs Trekweg