Account
Logo
Zoeken
11.7 °C

Jolanda wint voorleeswedstrijd

di 1 april 2008, 18.39 uur

DRACHTEN - Jolanda de Jong van CBS Eben Haezer uit Ureterp heeft de Friese Provinciale Finale van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. De wedstrijd werd gehouden in Schouwburg De Lawei in Drachten. Jolanda zal de provincie Friesland, tijdens de Landelijke Finale op 21 mei in Amsterdam, vertegenwoordigen.

Dinsdagstreden 14 kandidaten om de titel. Iedereen mocht een fragment voorlezen uit een zelfgekozen boek. Terwijl AtMit het 450 koppige publiek vermaakte, trok de jury, die bestond uit Lida Dijkstra, kinderboekenschrijfster, Ruurd Walinga, (cabaretier) en Yteke Roosma (jeugd- en schoolbibliotheekspecialist) zich terug. Na een spannend halfuurtje, werd het verlossende woord door juryvoorzitster Lida Dijkstra uitgesproken. De prijzen werden uitgereikt door Lotte Bosma, de Friese winnares van vorig jaar.

Eerste prijswinnares Jolanda de Jong las een fragment voor uit het boek "Kappen!" van Carry Slee. De jury vond dat ze een goed afgerond fragment had uitgekozen wat goed bij haar stem paste. Ze wist de sfeer van het verhaal goed over te brengen, las voor met een heldere, duidelijke stem en had een goed contact met het publiek.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Meer dan 40 bekeuringen bij verkeerscontrole

Meer dan 40 bekeuringen bij verkeerscontrole