Account
Logo
Zoeken
13 °C

Valentina (14) op bühne in Carré

vr 28 november 2008, 13.11 regionaal

ALDTSJERK - De 14-jarige Valentina Tóth uit Aldtsjerk zal op 9 december een solo zingen in Carré tijdens het Poverty Requiem. De VARA en Amnesty International vieren op deze dag het 60-jarig bestaan van de Universele Verklaring van de Rechten van de Mens (UVRM). In theater Carré in Amsterdam presenteert Matthijs van Nieuwkerk 'Vlammen voor de Vrijheid'. Met verhalen van mensen wiens rechten ernstig zijn geschonden én met cabaretiers die commentaar leveren op wat zij als onrecht zien.

Onder meer Erik van Muiswinkel, Diederik van Vleuten, Mike & Thomas, Sanne Wallis de Vries, afgewisseld met optredens van onder anderen de Dijk, Karin Bloemen, de Asthon Brothers. Ook zal Hope, het laatste deel van het Poverty Requiem gezongen worden onder leiding van componist Peter Maissan. Sylvia Borren schreef de tekst.

De 14-jarige Valentina Tóth uit Aldtsjerk, leerling van zangeres Hanneke de Wit, is door Maissan gevraagd om in Carré de kinderkoorpartij solo te zingen. Ze deed dat in 2007 in Utrecht en Den Haag ook en zong in het kinderkoor van het Poverty Requiem vanaf de premiere in Rotterdam en ook in Amsterdam, Nijmegen, Haarlem, Heerenveen en Leeuwarden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: College trekt handen af van Pride boot. Wat vind jij?

S!Nloze actie  
40.4%
Politiek ges!N  
6.8%
Wie heeft hier nu S!N in?  
30.4%
Dit zaakje s!nt  
8.7%
Jammer, toch S!Nvol om te doen  
13.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!