Account
Logo
Zoeken
12.2 °C

Cafés beboet voor 'illegaal' roken

vr 28 november 2008, 13.55 regionaal

SURHUISTERVEEN - Twee cafés in Surhuisterveen en Boelenslaan zijn deze week beboet omdat cafébezoekers aan het roken waren. De Feanster Pub en café it Jachtfjild werden woensdagavond verrast door onverwacht bezoek van twee controleurs van de Voedsel en Warenautoriteit. In beide gevallen maakten de controleurs zich gewoon bekend bij de uitbater en deelden mede dat er binnenkort een boete via de post zal volgen. Het zijn, voor zover bekend, de eerste bekeuringen in de regio.

Bij de Feanster Pub in Surhuisterveen kwam het duo binnen en maakte zich meteen bekend met hun pasje. De boete is 300 euro hoog. "Se fertelden dat de twadde 600 euro wêze sil en dat se ek mei de fergunning oan 'e slach sille" aldus Hillie van De Feanster Pub. Een rokersruimte lijkt de enige oplossing. "De besikers ha der wol begryp foar om te roken yn 't hokje mar de gesellichheid is fuort."

Bij It Jachtfjild kwam de boete al even onverwacht. "It is sear ferfelend omdat wy der net sûnder kinne" is de reactie van Froukje van het café. "Wy besykje nije wike in rûmte te meitsjen foar de rokers mar at dat net wurket dan gean wy gewoan wer roken. Oars gean we der oan kapot" denkt Froukje.

Naast de twee kroegen in Surhuisterveen en Boelenslaan werd deze week ook horecagelegenheden in Opende en Leeuwarden op de bon geslingerd omdat men zich daar ook niet aan het landelijke rookverbod in de horeca hield.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




Poll: College trekt handen af van Pride boot. Wat vind jij?

S!Nloze actie  
39.9%
Politiek ges!N  
6.9%
Wie heeft hier nu S!N in?  
30.8%
Dit zaakje s!nt  
8.5%
Jammer, toch S!Nvol om te doen  
13.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!