Account
Logo
Zoeken
3.1 °C

Ontslagen campingbaas krijgt 2,6 ton

di 2 december 2008, 10.44 uur

LEEUWARDEN - Stichting Recreatiecentra Ameland moet directeur Anne ten Hof 260.000 euro betalen. De kantonrechter bepaalde maandag dat de stichting de directeur op onterechte gronden op straat heeft gezet. Omdat de samenwerking onmogelijk voortgezet kan worden, heeft de kantonrechter de arbeidsovereenkomst per 1 januari 2009 ontbonden. Ten Hof was 20 jaar in dienst van de stichting, als directeur van camping Roosdunen bij Ballum. Het dienstverband werd begin april beëindigd omdat het bestuur ontevreden was over het functioneren van Ten Hof. De directeur zou op vele fronten zijn taken en plichten hebben verzaakt.

Financieel en organisatorisch zou hij zijn zaakjes niet voor elkaar hebben. Hij zou te close met het personeel zijn geweest -hij zou tot in de late uurtjes in de kroeg hebben gezeten met de werknemers, en ten opzichte van het vrouwelijke personeel zou hij zich veel te familiair hebben gedragen. Eind januari werd Ten Hof geschorst, een paar maanden later werd hij ontslagen. Ten Hof vocht het ontslag aan, met succes. Hij verwijt bestuursvoorzitter Syb Eldering dat deze twee petten op heeft. Eldering is niet alleen voorzitter van het stichtingsbestuur, hij is ook de architect die het nieuwe recreatiegebouw ontworpen heeft.

Het gebouw zou uiteindelijk vele tonnen duurder hebben gekost dan was begroot. Ten Hof beschuldigt het bestuur en de voorzitter van intimidatie en het verspreiden van geruchten om het ontslag erdoor te drukken. Hij zou zich te kritisch hebben opgesteld. De rechter kwam tot de conclusie dat het bestuur de beschuldigingen niet hard heeft kunnen maken.

Het bestuur heeft niet kunnen bewijzen dat de directeur slecht functioneerde of zich onbehoorlijk heeft gedragen. 'De directeur heeft alle verwijten gemotiveerd weersproken', meent de rechter. Ten Hof had een ontslagvergoeding geëist van vier ton, plus 50.000 euro smartengeld. Er werd geen smartengeld toegewezen. Volgens de kantonrechter is niet vast komen te staan dat ten Hof in zijn goede naam en eer is aangetast. De stichting moet de proceskosten betalen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Bekende veerpont Grietman gaat onder de hamer

Bekende veerpont Grietman gaat onder de hamer


regionaal nieuws

33 minuten lang tanken voor €1,33 in Drachten

33 minuten lang tanken voor €1,33 in Drachten


regionaal nieuws

Auto's in botsing op de Weinterp bij Wijnjewoude

Auto's in botsing op de Weinterp bij Wijnjewoude


regionaal nieuws

Automobilist eindigt in de sloot in Appelscha

Automobilist eindigt in de sloot in Appelscha