Account
Logo
Zoeken
4.8 °C

AZC Dokkum open tot augustus

do 4 december 2008, 9.42 uur

DOKKUM - Het asielzoekerscentrum (azc) in Dokkum blijft definitief open tot 1 augustus 2009. Dat hebben burgemeester en wethouders van Dongeradeel deze week besloten. Het college schort de eerdere sluitingsdatum van 1 maart op om schoolgaande kinderen de kans te geven het schoolseizoen in de stad af te maken.

In overleg met het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) en het Dokkumer azc is de sluiting van het centrum met vijf maanden uitgesteld. ,,Wij vinden het niet verantwoord dat de kinderen het schooljaar in maart moeten afbreken. Het volgen van een opleiding is belangrijk, daarom zijn we blij dat de leerlingen van de basisschool en het voortgezet onderwijs tot de laatste schooldag in Dokkum kunnen blijven’’, aldus burgemeester Ton Baas.

De bestuurs- en huurovereenkomst, die eindigde per 1 maart 2009, wordt nu aangepast. Hierdoor kan ook basisschool de Bernebrêge op het azc langer open blijven. De sluitingsdatum van het centrum is nu officieel 1 augustus 2009. Voor deze datum wordt een start gemaakt met het overplaatsen van de huidige azc-bewoners naar andere locaties van het COA. Daarna kan met de ontmanteling van het terrein worden begonnen. Dit duurt ongeveer een half jaar.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Drachtster bedreigt en mishandelt vriendin

Drachtster bedreigt en mishandelt vriendin

regionaal nieuws

Schennispleger laat tot drie keer toe zijn piemel zien

Schennispleger laat tot drie keer toe zijn piemel zien


regionaal nieuws

Groen en spelen op het Raadhuisplein in Drachten

Groen en spelen op het Raadhuisplein in Drachten