Account
Logo
Zoeken
12.2 °C

Politiebureau Buitenpost moet blijven

wo 25 februari 2009, 12.29 regionaal

BUITENPOST - Het politiebureau in Buitenpost mag haar deuren niet sluiten. Dat vindt de gemeente Kollumerland. Eerder deed de gemeente al een concessie door de politiepost in Kollum te laten sluiten. Het mogelijk sluiten van het bureau in Buitenpost is voor het college van B&W echt onacceptabel.

Volgens Kollumerland zijn de grote tekorten ontstaan door de bouw van nieuwe politiebureaus elders in Friesland. De politiepost te Kollum werd recentelijk gesloten om het politiebureau in Buitenpost meer ruimte en functies te geven en zaken te concentreren. De leiding van de politie heeft nu de onderlinge afspraken over het bureau te Buitenpost genegeerd. Bovendien loopt men volgens Kollumerland het Regionaal College voor de voeten, die voorstellen moet wegen en daarover uiteindelijk een besluit moet nemen.

"De aanrijtijd, zeker in gevallen van prioriteit 1, is nu al krap en in de situatie van geen bureau te Buitenpost zal die volstrekt onacceptabel worden. Voor dit hele gebied zou geen enkele baliefunctie overblijven." aldus de gemeente Kollumerland.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



Poll: College trekt handen af van Pride boot. Wat vind jij?

S!Nloze actie  
39.9%
Politiek ges!N  
6.9%
Wie heeft hier nu S!N in?  
30.8%
Dit zaakje s!nt  
8.5%
Jammer, toch S!Nvol om te doen  
13.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!