Account
Logo
Zoeken
4.5 °C

Auto beschadigd met fiets en hark

ma 2 maart 2009, 15.12 uur

LEEUWARDEN - Hij speelde met vuur, de 22-jarige Zwaagwesteinder, toen hij op 14 februari vorig jaar ruzie maakte met een plaatsgenoot. De Westereinder heeft een strafblad dat tien pagina's dik is. De vorige keer dat hij bij een rechter zat, kreeg hij zes weken cel. Ditmaal zou het zo'n vaart niet lopen.

De man moest zich maandag bij de politierechter melden omdat hij een auto had vernield. Hij had ruzie gekregen met de eigenaar van de auto. Die zou hem en zijn vriendin al een half jaar lang hebben lastiggevallen. Hij verdacht de ander er ook van dat deze bij hem twee ramen zou hebben ingegooid.

De Westereinder riep lelijke dingen over de vriendin van de ander, toen hij deze op Valentijnsdag vorig jaar tegenkwam. De man racete in zijn auto achter de verdachte aan en sneed hem af. 'In een reactie' gooide de Westereinder zijn fiets op de auto. Nadat er over en weer wat klappen waren gevallen, sloeg de man nog met een hark op de wagen in.

'Omdat hij ook mijn spul heeft vernield', zei de verdachte. De ander had het wiel van zijn fiets kromgebogen. Inmiddels hebben de twee de zaak uitgepraat. Dat weerhield de tegenpartij er niet van om een fikse schadevergoeding in te dienen. De man had een offerte opgestuurd: het opknappen van de auto zou meer dan 3300 euro moeten kosten.

'Ik denk dat hij er een slaatje uit wil slaan', zei de Westereinder. Volgens zijn advocaat was de geclaimde schade hoger dan de dagwaarde van de auto. De wagen zou nog steeds -met deuken en al- rondrijden. De officier van justitie was aanvankelijk van plan om, vooral op basis van het strafblad, een celstraf van drie weken te eisen.

Omdat de verdachte momenteel zijn zaakjes aardig voor elkaar heeft, had de officier daar toch maar vanaf gezien. Hij eiste een werkstraf van 60 uur. De rechter toonde zich nog ietsje milder: de Westereinder moet 40 gratis werken. De rechter verklaarde de schadeclaim niet-ontvankelijk.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381


regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand


Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.5%
Nee  
55.3%
Maakt me niet uit  
18.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!