Account
Logo
Zoeken
5.1 °C
© Wouter Jansen |  de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, mw. Jetta Klijnsma

Staatssecretaris reikt diploma's uit

ma 2 maart 2009, 22.01 uur

DRACHTEN - Op maandagmiddag reikte de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, mw. Jetta Klijnsma diploma’s uit aan 23 deelnemers van het project Friesland ZorgSupport. De Staatssecretaris werd bijgestaan door de wethouders C. Kuipers (Smallingerland) en M. Florijn (Leeuwarden).

Friesland ZorgSupport is een project dat mensen met een WWB-uitkering toeleidt naar functies in de Zorg in Friesland. Het project wordt uitgevoerd door Jobschool Nederland. Deelnemende instellingen zijn ZuidOostZorg te Drachten, Zorggroep Noorderbreedte en de Paletgroep, beiden te Leeuwarden. Het project is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de gemeenten Leeuwarden, Ooststellingwerf, Opsterland en Smallingerland.

Het Project Friesland ZorgSupport is in 2007 van start gegaan en leidt deelnemers op tot de functie Helpende Zorg en Welzijn niveau 2. De deelnemers krijgen een OC&W erkend MBO diploma. Vorig jaar (2008) is het project uitgebreid met de opleiding Facilitair Medewerker niveau 2. Twee keer per jaar gaan er nieuwe groepen van start bij de betrokken instellingen.

Bijzonder aan dit project is het zgn. “praktijkleren” of “ervaringsleren”; deelnemers worden op de werkvloer opgeleid en begeleid. Het programma is volledig afgestemd op het individu en zeer geschikt voor de doelgroep (her)intreders. Inmiddels zijn de eerste medewerkers die het gehele traject ZorgSupport hebben doorlopen, in dienst gekomen bij ZuidOostZorg. De diploma- uitreiking vond plaats in Restaurant “Rom Sicht” in het Zorgcentrum Bertilla.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Tweede editie Oldtimerdag in De Westereen

Tweede editie Oldtimerdag in De Westereen

kwijt / misdaad in je straat

Tijgertje vermist in Drachten

Tijgertje vermist in Drachten

regionaal nieuws

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij

Burenruzie in De Westereen loopt uit op vechtpartij