Account
Logo
Zoeken
11.6 °C

Voedselbank Achtkarspelen een feit

ma 20 april 2009, 20.24 uur

SURHUISTERVEEN - Op vrijdag 8 mei 16:00 uur zal in Surhuisterveen de eerste voedseluitdeling van de Stichting Voedselbank in Achtkarspelen (SVA) plaats vinden. Het bestuur verwacht de komende dagen tussen de 20 tot 40 aanmeldingen vanuit de gemeente. Iedere tweede en vierde vrijdag van de maand zal er een uitgifte plaats vinden.

Volgens de voorzitter van de SVA, die liever anoniem wil blijven, is de vraag naar een voedselbank in Achtkarspelen groot. De voorzitter werd benaderd door Harry Tjeerdsma, voorzitter van de voedselbank in Smallingerland. Bij hem kwam namelijk veel vraag naar pakketten vanuit Achtkarspelen.

De voedselbank Achtkarspelen hoopt op een goede samenwerking met de Sociale dienst van de gemeente: ‘We willen een goede relatie opbouwen met de Sociale dienst zodat mensen niet altijd afhankelijk zullen zijn van een voedselbank’, zegt de voorzitter. Met de Sociale dienst is inmiddels al twee keer contact geweest.

De locatie in Surhuisterveen is een voorlopige. ‘Het hangt af van de aantal aanmeldingen of we in Surhuisterveen blijven’, volgens de voorzitter. ‘In principe gaan we uit van 20 tot 40 aanmeldingen.’ De nieuwe stichting heeft al een kleine 15 vrijwilligers voor het samenstellen van de pakketten en de uitgifte daarvan. Daarbij werkt de stichting met vier screeners, zij beoordelen of iemand in aanmerking komt voor een voedselpakket.

Aanmelden kan vanaf dinsdag via de website www.voedselbankachtkarspelen.nl of via telefonisch contact met 0645353549. De criteria om in aanmerking te komen voor een voedselpakket zijn hier te vinden.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

Poll: Wat vindt u van het besluit om OPA te stoppen met papierinzameling?

Een goed besluit, veiligheid gaat voor  
18%
Jammer, het had anders opgelost kunnen worden  
26.7%
Onterecht, OPA moet kunnen doorgaan  
55.3%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!
regionaal nieuws

Peperdure gevolgen na weigeren bloedtest na coffeeshopbezoek

Peperdure gevolgen na weigeren bloedtest na coffeeshopbezoek


regionaal nieuws

Dollemansrit met 153 km/u waar 60 is toegestaan

Dollemansrit met 153 km/u waar 60 is toegestaan


regionaal nieuws

Man uit Ternaard (63) kijkt te diep in glaasje

Man uit Ternaard (63) kijkt te diep in glaasje