Account
Logo
Zoeken
4.8 °C

Mogelijk toch nieuwbouw sporthal De Trimmer

do 28 maart 2013, 1.16 uur

DOKKUM - De gemeente Dongeradeel gaat zich toch richten op nieuwbouw van sporthal de Trimmer. Dat besloot de gemeenteraad van Dongeradeel afgelopen woensdagavond tijdens de raadsvergadering. Een motie die het college verzocht om alle voorbereidende werkzaamheden voor de renovatie van de Trimmer stop te zetten werd door wethouder Pytsje de Graaf overgenomen. De raad kwam met de motie omdat een ondernemer aan de slag wil gaan met de realisatie van een sportpark in Dokkum. De voorbereidingen voor renovatie worden daarom per direct stil gezet.

Het college van Dongeradeel was al voorstander van nieuwbouw van de Trimmer, maar de raad vond de gepresenteerde plannen te duur. Voor de nieuwbouw schatte de gemeente toen dat een investering noodzakelijk was van bijna 5,9 miljoen euro. De nieuwe sporthal moest in die plannen worden gebouwd bij zwembad het Tolhuisbad. Hoe de plannen van de ondernemer er nu precies uit komen te zien is nog niet duidelijk. De gemeente Dongeradeel heeft wel aangegeven niet op te willen treden als exploitant.

Het college had in november 2012 de voorkeur voor nieuwbouw van de huidige Trimmer uit 1967 en het gymnastieklokaal aan de van Kleffenstraat uit 1960, die zowel technisch als financieel zijn afgeschreven. De politieke partijen in Dongeradeel gaven toen in een amendement aan te willen gaan voor renovatie van beide hallen voor ongeveer 1,9 miljoen euro. Vooralsnog wil de raad ook nu niet meer geld uitgeven dan het budget dat voor de renovatie van de Trimmer is vastgesteld.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslid

Johan Talsma (BVNL) stapt op als raadslidregionaal nieuws

Centrale As bij Dokkum krijgt nieuw asfalt

Centrale As bij Dokkum krijgt nieuw asfalt


ondernemend nieuws

Kooy Transport neemt Niek Dijkstra Transport over

Kooy Transport neemt Niek Dijkstra Transport overregionaal nieuws

Frisse Wetter- en Willerun in Burgum

Frisse Wetter- en Willerun in Burgum