Account
Logo
Zoeken
Zoeken
15.3 °C

Gewonde inbreker aangehouden

za 30 maart 2013 09.59 uur

DRACHTEN - Drie getinte inbrekers in donkere kleding werden vrijdagavond overlopen door een 48-jarige Drachtster. De mannen, in de leeftijd van 20 tot 25 jaar, waren bezig met een inbraak in een woning aan de Eendekroos. Het drietal sloeg op de vlucht en de bewoner bedacht zich geen moment en ging achter ze aan.

In paniek vluchtten de daders door een sloot, achter de woning, naar het fietspad. Ze stapten daar in een auto op het doodlopende stuk van de Lisdodde tegenover het speeltuintje. De drie liepen allemaal een nat pak op en gingen er vandoor in de auto.

Later in de avond werd de auto aangetroffen op de Viaductstraat bij het spoor in Groningen. Een getuige kon vertellen dat hij twee jongens zag rennen richting het Centraal Station. Het gehele station, treinen en bussen, werden doorzocht maar de verdachten werden niet meer aangetroffen.

Even later meldde een gewonde jongen zich bij het ziekenhuis in Groningen. Het bleek om één van de verdachten te gaan. De 22-jarige jongeman, woonplaats onbekend, werd aangehouden. Van de andere twee verdachten ontbreekt nog ieder spoor. Er werd vermoedelijk niets buit gemaakt bij de inbraak. De politie stelt een onderzoek in.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....