Account
Logo
Zoeken
12.2 °C

Rechtbank: te weinig bewijs voor autokraken

do 28 november 2013, 14.30 regionaal

LEEUWARDEN - De rechtbank in Leeuwarden heeft twee mannen die werden verdacht van het plegen van een reeks autokraken deels vrijgesproken. De twee, een 26-jarige man uit Bedum en een 29-jarige man zonder vaste woonplaats, werden in de nacht van 29 januari in Damwâld aangehouden. In de auto van het tweetal lagen spullen die van diefstal afkomstig waren. De politie vond navigatiesystemen die die nacht in Dokkum waren gestolen en een gsm die uit een auto in Tijnje was gestolen. De 26-jarige zei dat hij de spullen op de Weaze in Leeuwarden voor 70 euro had gekocht.

De rechtbank constateerde dat de politie geen aanvullend onderzoek had gedaan. Zo waren de auto's waarin was ingebroken niet onderzocht op vingerafdrukken. Een schoenspoor dat was aangetroffen was ook niet onderzocht. Omdat het bewijs ontbrak dat de verdachten de autokraken hadden gepleegd, werden ze daarvan vrijgesproken. De 26-jarige, de bestuurder van de auto, werd wel veroordeeld voor heling. De rechtbank oordeelde dat de man had kunnen weten dat de spullen van diefstal afkomstig waren.

De 29-jarige werd op 16 april opnieuw opgepakt, samen met twee Groningers (24 en 31). In de auto van het drietal lagen een laptop en geld, afkomstig van een autokraak in de Westereen. Verder lag er een fooienpot in de auto, afkomstig van een inbraak in een bakkerij in Hurdegaryp. De rechtbank oordeelde dat ook in deze zaak onvoldoende bewijs was dat de verdachte betrokken was geweest bij de inbraken. De man werd veroordeeld voor heling van de laptop. Hij moet 42 dagen zitten. De andere verdachte kreeg vier weken cel.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws




Poll: College trekt handen af van Pride boot. Wat vind jij?

S!Nloze actie  
39.9%
Politiek ges!N  
6.9%
Wie heeft hier nu S!N in?  
30.8%
Dit zaakje s!nt  
8.5%
Jammer, toch S!Nvol om te doen  
13.8%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!