Account
Logo
Zoeken
4.8 °C

GHB-slikker uit K'zwaag (22) bijna verdronken

do 5 december 2013, 13.30 uur

LEEUWARDEN - Het had niet veel gescheeld of een Kollumerzwaagster (22) had zijn eerste ervaring met de partydrug GHB niet kunnen navertellen. Hij was in Oudwoude in een sloot gevallen, nadat hij eind oktober vorig jaar op de kermis in Kollum een paar dopjes GHB had geslikt. De Kollumerzwaagster was zwaar onderkoeld toen de politie hem vond. Hij had een lichaamstemperatuur van amper 30 graden, hij zat onder de drek en stond midden in de sloot. Hij had makkelijk kunnen verdrinken. Het restant van de GHB had hij nog op zak.

Tegen de politierechter zei de Kollumerzwaagster dat hij nooit eerder GHB had gebruikt. Hij had eerder die avond al wiet gerookt. De GHB had hij op de kermis in Kollum gekocht. Hij had het spul genomen omdat hij een alcoholverbod had. Dat was hem op 2 juli vorig jaar door de rechtbank opgelegd, nadat hij was veroordeeld voor brandstichting. Omdat hij gecontroleerd werd op het verbruik van alcohol had hij GHB geslikt. Hij had gehoord dat dat bij een urinetest niet te traceren was.

De officier van justitie had kunnen eisen dat de rechter de 9 maanden voorwaardelijk van de veroordeling voor de brandstichting omzette in een celstraf. Dat vond ze een beetje 'over the top'. De officier had de indruk dat de Kollumerzwaagster zijn lesje wel had geleerd. 'Hij is op het randje van de dood geweest', aldus de officier. De rechter nam de eis van de officier over. De Kollumerzwaagster werd veroordeeld tot een werkstraf van 90 uur. Ook de rechter ging er vanuit dat het om een eenmalige uitglijder ging.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Drachtster bedreigt en mishandelt vriendin

Drachtster bedreigt en mishandelt vriendin

regionaal nieuws

Schennispleger laat tot drie keer toe zijn piemel zien

Schennispleger laat tot drie keer toe zijn piemel zien


regionaal nieuws

Groen en spelen op het Raadhuisplein in Drachten

Groen en spelen op het Raadhuisplein in Drachten