Account
Logo
Zoeken
5.2 °C

Buren De Falom zijn 'stel kleine kinderen'

vr 6 december 2013, 18.35 uur

LEEUWARDEN - Volgens de 53-jarige vrouw uit De Falom botert het al tien jaar niet tussen haar en de buurman. Een illegale kroeg die zou worden gerund door de buurman was de vrouw jarenlang een doorn in het oog. Ze had last van de kroeg en lag regelmatig wakker van het lawaai. Op 9 september vorig jaar barstte de bom. De vrouw werd wakker van wat volgens haar 'een gigantisch geluid' was. 'Het was één grote chaos, mijn hele hek was in elkaar geslagen', zei ze vrijdag tegen de politierechter. Ze stapte uit bed, pakte een bus rode verf en goot die uit over de loungeset van de buren.

Een paar weken eerder was er ook al wat voorgevallen. Ditmaal zou de vrouw het hek van de buurman beschadigd hebben toen ze een paal uit de grond had gehaald. De buurman diende een forse schadeclaim in. De man vorderde 2447 euro van zijn buurvrouw, voor een nieuwe loungeset en hij had nieuwe terrastegels laten leggen. De vrouw beweerde dat ze de verf niet op de tegels had gegooid.

De politie had echter dezelfde nacht gezien dat er ook verf op de grond lag. De rechter vond de schadeclaim te ingewikkeld en wees hem af. De vrouw werd veroordeeld tot een voorwaardelijke boete van 200 euro. De rechter hield er rekening mee dat de vrouw geen strafblad had en dat de zaak een lange voorgeschiedenis heeft. De officier van justitie vond dat de buren 'als een stel kleine kinderen' bezig waren geweest.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Drachtster bedreigt en mishandelt vriendin

Drachtster bedreigt en mishandelt vriendin

regionaal nieuws

Schennispleger laat tot drie keer toe zijn piemel zien

Schennispleger laat tot drie keer toe zijn piemel zien


regionaal nieuws

Groen en spelen op het Raadhuisplein in Drachten

Groen en spelen op het Raadhuisplein in Drachten