Account
Logo
Zoeken
12.9 °C

Oma doet aangifte tegen kleindochter

ma 3 maart 2014, 15.45 uur

LEEUWARDEN - Het gebeurt niet vaak dat een oma aangifte doet tegen haar kleindochter. Een inwoonster van Burgum had het wel gedaan. De vrouw was eind 2012 naar de politie gestapt omdat haar kleindochter spullen van haar had vernield. De kleindochter, een 19-jarige inwoonster van Burgum, had op 21 september 2012 een deuk in de portier van de auto van haar grootouders getrapt. Verder zou ze een paar bloembakken hebben vernield en zou ze gedreigd hebben haar oma de strot door te snijden.

De Burgumse ontkende het allemaal niet, toen ze maandag tegenover de politierechter zat. Maar er was volgens haar dan ook wel het een en ander aan vooraf gegaan. Zij en haar moeder woonden in 2012 bij de grootouders, maar dat liep niet echt lekker. Op 21 september was er onenigheid geweest en zou de oma de moeder van de Burgumse overstuur hebben gemaakt. Uit frustratie was de dochter vervolgens behoorlijk bij en tegen haar oma tekeer gegaan.

De grootouders hadden een pittige schadevergoeding ingediend. Ze vorderden 1000 euro voor de beschadigde autodeur, het portier moest vervangen worden, en 200 euro voor de kapotte bloembakken. Omdat de vordering onvoldoende onderbouwd was, wees de rechter hem af. De Burgumse, die eigenlijk alles wel bekende wat haar werd verweten, kreeg een werkstraf van 20 uur. De rechter hield rekening met de omstandigheden waarbinnen alles was gebeurd en met de ouderdom van de zaak.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Motorrijder gewond bij botsing met auto

Motorrijder gewond bij botsing met autokwijt / misdaad in je straat

Overleden kat/poes gevonden

Overleden kat/poes gevonden


regionaal nieuws

Meer dan 40 bekeuringen bij verkeerscontrole

Meer dan 40 bekeuringen bij verkeerscontrole