Account
Logo
Zoeken
14.4 °C

Drankrijders komen niet naar de rechtbank

ma 14 april 2014, 17.00 uur

LEEUWARDEN - Maandag was er weer een speciale drankzitting op de Leeuwarder rechtbank. Wat opviel was dat veel verdachten niet de moeite hadden genomen om naar de zitting van de politierechter te komen, terwijl voor sommigen wel het rijbewijs op het spel stond. Zo ook voor 37-jarige inwoner van Harkema. Hij had in de nacht van 9 maart vorig jaar onder invloed gereden. Er was geen drank in het spel, de Harkemaster had geblowd. Politieagenten roken een sterke wietlucht toen ze de man aanspraken. Hij zei dat hij bij een vriend een paar trekjes van een joint had gehad.

Ook rijden onder invloed van (soft-) drugs is verboden en dus moest de Harkemaster bloed afstaan. Het bloedmonster bleek inderdaad verboden stoffen te bevatten. Omdat de man in september vorig jaar nog een boete had gekregen voor rijden met drank op besloot de officier van justitie stevig uit te pakken. Zij eiste een boete van 1200 euro en een rijontzegging van negen maanden. Dat ging de rechter iets te ver. Zij legde de helft van de geëiste boete op en een ontzegging van vier maanden.

Een 42-jarige inwoner van Twijzelerheide kwam wel naar de rechtbank. Hij kreeg een werkstraf van 22 uur. De man zat op 27 maart vorig jaar beschonken achter het stuur. Omdat hij met grote financiële problemen kampt, legde de rechter in plaats van een boete een werkstraf op. Een 43-jarige Westereender was niet naar Leeuwarden gekomen. Hij werd op 29 september 2012 aangehouden. Hij had bijna twee keer teveel drank op. De man had een strafbeschikking van 470 euro niet betaald. Door dat niet te doen, had hij achteraf toch nog 50 euro 'verdiend'. De politierechter legde een boete op van 420 euro.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Geen vervroegde evaluatie inspraak Smallingerland

Geen vervroegde evaluatie inspraak Smallingerlandregionaal nieuws

ELP Smallingerland: 'Drugshandel op Marrekrite-steigers'

ELP Smallingerland: 'Drugshandel op Marrekrite-steigers'Poll: Zijn de schrikhekken effectief voor een veilige rotonde voor fietsers?

Ja  
26%
Nee  
74%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!