Account
Logo
Zoeken
13.8 °C
Man had doorgeladen wapen in auto

Man had doorgeladen wapen in auto

ma 26 maart 2018, 17.56 uur

GROU - Voor rijden onder invloed, wapenbezit en voor betrokkenheid bij een hennepkwekerij moet een 35-jarige man mogelijk een gevangenisstraf van 14 maanden uitdienen. Dat eist het Openbaar Ministerie.

Doorgeladen wapen op passagiersstoel
Op 25 augustus 2016 reed de man onder invloed door de straten van de binnenstad van Leeuwarden. Hij stopte bij een tuin omdat hij zich onwel voelde. Een tuinierster vroeg aan de man of het wel goed met hem ging, en bood hem water aan. Toen de man uitstapte om het water aan te nemen, zag de vrouw op de passagiersstoel van de auto een wapen liggen.

Zwaar onder onvloed
Meerdere getuigen zagen dat de man zwaar onder invloed was. Na een melding konden agenten het wapen veilig stellen, de man staande houden en hem meenemen naar het bureau. Het wapen - een semi automatische Walther - was gevuld met tien kogelpatronen en klaar om mee te schieten.

Weigering bloedonderzoek
Ondanks het bevel van hogerhand weigerde de beschonken man mee te werken aan bloedonderzoek. Wel werd op die dag duidelijk dat de man betrokken zou zijn bij een hennepkwekerij met 360 planten in Grou. De Leeuwarder zou de kwekerij vanaf 1 juni tot 25 augustus samen met anderen hebben onderhouden. De stroom voor de kwekerij werd daarbij illegaal afgetapt.

Kogels in de kwekerij
Toen de kwekerij werd ontmanteld troffen agenten een grote hoeveelheid kogelpatronen aan. Deze kogels behoorden bij het wapen dat eerder bij de Leeuwarder werd aangetroffen.

"Onder Invloed rijden, met een doorgeladen wapen naast je, in dichtbevolkt gebied? Een werkstraf is niet aan de orde", zei de officier. Naast de celstraf eist ze dat de man zijn rijbewijs voor de duur van negen maanden inlevert, mede omdat de man eerder voor rijden onder invloed is veroordeeld.

De uitspraak is over twee weken.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Geen vervroegde evaluatie inspraak Smallingerland

Geen vervroegde evaluatie inspraak Smallingerlandregionaal nieuws

ELP Smallingerland: 'Drugshandel op Marrekrite-steigers'

ELP Smallingerland: 'Drugshandel op Marrekrite-steigers'Poll: Zijn de schrikhekken effectief voor een veilige rotonde voor fietsers?

Ja  
25.8%
Nee  
74.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!