Account
Logo
Zoeken
14.8 °C
Foto: Henk Stoelwinder |  Gedeputeerde Klaas Kielstra van de provincie Fryslân en de wethouders Anko Postma (Opsterland) en Joude Jongsma (Ooststellingwerf) kwamen vrijdag per schip aan

Turfroute officieel geopend in Gorredijk

za 9 juni 2018, 13.09 uur

GORREDIJK - De opwaardering van de Turfroute is vrijdagmiddag in Gorredijk officieel afgesloten. De Turfroute is onderdeel van het Friese Merenproject en een deel werd uitgebaggerd. Schepen met een diepgang van 1.30 meter kunnen nu varen op de route. Ook werd de walbeschoeiing aangepakt en werden er natuurvriendelijke oevers aangelegd.

Het totale project kostte zo'n 10.8 miljoen euro. Bij de opening werd een mand vol turf symbolisch in brand gestoken.

De Turfroute
Varen op de Turfroute kan van 15 mei tot en met 15 september. Tol betalen is sinds 2017 niet meer nodig. De route loopt van Gorredijk, via Lippenhuizen en Donkerbroek, naar Oosterwolde. Dit is de Opsterlandse Compagnonsvaart. Vanaf Appelscha loopt ook de Tsjonger naar Heerenveen en het Friese merengebied.

Openingsweekend 9 en 10 juni
Voor iedereen die de route wil ontdekken organiseren de provincie, de Stichting Toeristisch Netwerk Friese Wouden en de gemeenten Opsterland en Ooststellingwerf, een weekend vol activiteiten. Natuur- en watersportliefhebbers kunnen tijdens dit openingsweekend onder andere varen, suppen, kanoën of een kijkje nemen in één van de gemalen. Speciaal hiervoor worden de bruggen eenmalig in juni op de zondag bediend. Het hele programma is te vinden op www.fryslan.frl/turfroute.

FOTONIEUWS


 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws


regionaal nieuws

ELP Smallingerland: 'Drugshandel op Marrekrite-steigers'

ELP Smallingerland: 'Drugshandel op Marrekrite-steigers'
Poll: Zijn de schrikhekken effectief voor een veilige rotonde voor fietsers?

Ja  
25.8%
Nee  
74.2%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!