Account
Logo
Zoeken
8 °C
Zondag: wereldlichtjesdag in de regio
Foto: Geert Huisman |  Archieffoto van de lichtjesavond in Harkema

Zondag: wereldlichtjesdag in de regio

wo 5 december 2018, 14.45 uur

BURGUM - Elke tweede zondag in december wordt wereldwijd Wereldlichtjesdag gehouden. Tijdens deze lichtjesavond steken mensen 's avonds kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen. Doordat de lichtjes overal omstreeks 19.00 uur worden ontbrand, ontstaat er een symbolische golf van licht over de hele wereld.

De bijeenkomsten starten in diverse dorpen vanaf 18.30 uur en het is bestemd voor vaders, moeders, broers, zussen, grootouders, ooms, tantes, neven, nichten, vrienden, vriendinnen, kennissen, collega's en buren.

In de volgende dorpen worden bijeenkomst gehouden:

Burgum
Om 18.45 uur begint de bijeenkomst in Kruiskerk aan de Nieuwstad 5 in Burgum. Bezoekers kunnen een foto of symbool van het kind meenemen om te plaatsen in de gedachtenishoek.

Drachten
In het Slingepark in Drachten wordt zondag om 19.00 uur een herdenkingsdienst gehouden. De namen van de overleden kinderen worden voorgelezen en uiteraard worden er lichtjes ontbrand om hen te gedenken.

Harkema
In Harkema start de bijeenkomst in het uitvaartcentrum aan de Nijebuorren 3 waarna de deelnemers om 18.30 uur in een stoet naar de begraafplaats lopen die sfeervol verlicht is.

Hurdegaryp
In de Hofkerk wordt zondag voor de zesde keer Wereldlichtjesdag georganiseerd tussen 18.30 uur en 20.00 uur.

Sumar
Voor de vierde keer wordt Lichtjesavond in en om de Dorpskerk in Sumar gehouden. Vanaf 18.15 uur kun je je kaarsjes ophalen in het Trefpunt om deze vervolgens aan te steken in de kerk. Tijdens het uur van gedenken en samenzijn, is er live-muziek door Eva & Roel.

Surhuisterveen
In Surhuisterveen wordt lichtjesaavond op dinsdag 11 december gehouden. Deze avond heeft niet alleen te maken met het herdenken van kinderen maar ook van overledenen. Vanaf 17.00 uur is de inloop aan de Vierhuisterweg 32 te Surhuisterveen. Het programma start om 17.30 uur en vindt plaats op de Bijzondere Begraafplaats. De bezoekers worden uitgenodigd een kaars aan te steken en een mooie herinnering te plaatsen in de herinneringsboom. Leerlingen van VO Singelland zullen een bijdrage leveren met een gedicht en de avond wordt begeleid door gastspreker Trienke Hogeveen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws



regionaal nieuws

'Kleine windmolens ook voor particulieren toestaan'

'Kleine windmolens ook voor particulieren toestaan'

regionaal nieuws

Asociale rijder (30) opgepakt in Twijzel

Asociale rijder (30) opgepakt in Twijzel






regionaal nieuws

Auto neemt spontaan een duik in vijver

Auto neemt spontaan een duik in vijver