Account
Logo
Zoeken
18.4 °C
Subsidie voor strandje midden in Wetterpark
© WâldNet |  De aanleg van het strand kan beginnen zodra het Burgumer park is opgeleverd. Op dit moment is er sprake van een impasse.

Subsidie voor strandje midden in Wetterpark

vr 12 april 2019, 10.41 uur

BURGUM - De provincie Fryslân heeft een subsidie van 10.000 euro gegeven aan Dorpsbelang Burgum voor de aanleg van een strandje in het Wetterpark en Willepark van Burgum.

Het idee kwam als 'beste' boven drijven nadat Dorpsbelang Burgum een oproep deed voor het 'Beste plan voor Burgum' in verband met haar 125-jarig bestaan. Veel Burgumers wensten een zwemvoorziening in het park aan de zijde van het 'Djippe gat'. Na overleg met het Wetterskip Fryslân is besloten dat deze locatie niet geschikt is. Het is diep en er is sprake van afkalving van de oever. Daarom zijn er inmiddels betonblokken geplaatst. Vroeger werd er op deze plek bagger gestort waardoor er bovendien een gezondheidsrisico is.

De gemeente Tytsjerksteradiel en Dorpsbelang hebben inmiddels een vijverpartij midden in het park uitgezocht voor de aanleg van het strand. Het betreft een kindvriendelijke waterpartij waar momenteel stapstenen in het water liggen. Echt zwemmen is op deze locatie helaas niet mogelijk.

Het geld wordt gebruikt voor de aanleg van het strand en de aanleg van een goede doorstroming. De kosten voor de aanleg van het strandje is begroot op 31.359 euro. De provincie Fryslân geeft de subsidie via het Iepen Mienskipsfûns.

De aanleg van het strand kan beginnen zodra het Burgumer park is opgeleverd. Op dit moment is er sprake van een impasse waardoor de ontwikkeling van het park al geruimde tijd stil ligt.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws


regionaal nieuws

Mobiele flitspaal aan N355 bij Burum was goudmijn

Mobiele flitspaal aan N355 bij Burum was goudmijn

regionaal nieuws

Boze Holwerter (79) zoekt oude buren op 'om iets recht te zetten'

Boze Holwerter (79) zoekt oude buren op 'om iets recht te zetten'regionaal nieuws

Auto's in botsing in Oosterwolde

Auto's in botsing in Oosterwolderegionaal nieuws

Celstraf voor stalker (49) die ook Reclassering stalkte

Celstraf voor stalker (49) die ook Reclassering stalkteregionaal nieuws

Gewonde bij bedrijfsongeval in Burgum

Gewonde bij bedrijfsongeval in Burgum