Account
Logo
Zoeken
Dronken chauffeuse haalt brood bij de Jumbo
De vrouw verscheen donderdag niet op de zitting van de politierechter

Dronken chauffeuse haalt brood bij de Jumbo

do 24 oktober 2019, 12.30 regionaal

LEEUWARDEN - Dankzij een attente medeweggebruiker kon de politie een vrouw aanhouden die met behoorlijk wat drank op achter het stuur was gestapt. De vrouw, een 48-jarige inwoonster van Ternaard (48), is donderdag door politierechter Bauke Jansen voor rijden onder invloed veroordeeld tot rijontzegging van zes maanden en een geldboete van 500 euro. De rechter hield sterk rekening met de ouderdom van de zaak: het speelde zich allemaal af op 2 juli 2016.

Brood halen bij de Jumbo
Een automobilist kwam de Ternaardse tegen op de Hantumerwei, de vrouw reed richting Dokkum. Ze had de alarmlichten aan en de andere bestuurder moest voor haar uitwijken. De man besloot er achteraan te gaan. Op het parkeerterrein van de Jumbo in Dokkum sprak hij de vrouw aan. Hij vroeg of ze had gedronken, het antwoord was ‘nee’. Ze zei dat ze brood moest halen. Volgens de man praatte ze sloom en traag en ze had de auto scheef in het vak geparkeerd.

Geluk bij een ongeluk
De man bleef achter de vrouw aanrijden, tot aan haar woning in Ternaard. Ondertussen had hij de politie gealarmeerd. De vrouw werd aangehouden en moest mee naar het bureau. Omdat de blaastest mislukte moest ze bloed afstaan. Dat werd getest, met als uitkomst een promillage van 2,34, ruim vier keer meer dan de toegestane 0,5 promille. Het was voor de Ternaardse een geluk bij een ongeluk dat het meer dan drie jaar duurde voor de zaak aan de rechter werd voorgelegd.

Eerst een keuring
Normaal gesproken had de officier van justitie een boete van 1100 euro en een rijontzegging van 10 maanden kunnen eisen. Omdat de zaak zo lang bij justitie op de plank heeft gelegen was de eis ook veel lager: 500 euro boete en een rijontzegging van een half jaar. De rechter vonniste overeenkomstig. De vrouw is haar rijbewijs wel kwijt. Het CBR meldde zich en het rijbewijs werd in oktober 2016 ongeldig verklaard. De vrouw moet eerst een keuring ondergaan voor ze opnieuw voor het rijbewijs mag gaan. Ze verscheen donderdag niet op de zitting van de politierechter.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
0638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws


Poll: Wat is jouw favoriete supermarkt?

Aldi  
7.3%
Albert Heijn  
12.1%
COOP  
0.5%
Dirk  
5.3%
Jumbo  
14.3%
Lidl  
22.6%
Plus  
4.8%
Poiesz  
31.7%
Spar  
1.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!


Poll: AZC voor 100 mensen in Dokkum. Wat vind jij?

Een goed alternatief  
20.6%
Te klein, niet rendabel, kies 250 mensen  
13.7%
Slecht idee, geen AZC  
65.7%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!