Account
Logo
Zoeken
Zoeken
17.7 °C

Foto: Noardeast-Fryslân

Dokkum krijgt ruim 1 miljoen subsidie voor binnenstad

wo 22 maart 2023 14.23 uur

DOKKUM - De gemeente Noardeast-Fryslân heeft samen met ondernemers en inwoners een sterk plan gemaakt voor de opwaardering van de binnenstad van Dokkum. Daarmee is ruim 1 miljoen subsidie binnengehaald uit het landelijke potje voor het aantrekkelijker maken van binnensteden.

Voor Dokkum wordt deze subsidie ingezet voor: een compacter kernwinkelgebied, aantrekkelijke looproutes met historische beleving, een autoluwe binnenstad, ontmoetingsplekken en het op gang brengen van de beweging van \'winkels naar wonen’ buiten het kernwinkelgebied.

Van een zeven naar een negen
Wethouder Pieter Braaksma is \'tige wiis’: "De plannen dy 't wy mei bewenners en ûndernimmers úttocht hawwe, binne sterk. It makket ús autentike binnenstêd noch oantrekliker en funksjoneler." De gemeente werkt samen met de Werkgroep Binnenstad Dokkum een plan uit, waarin de beeldkwaliteit van Dokkum van een zeven naar een negen wordt getild.

Diverse straten in de binnenstad worden heringericht en vergroend. De kaden van de Diepswal en Vleesmarkt worden hersteld. Het gebied Dockumersluys wordt opgewaardeerd met detailhandel, horeca en woningen. Ook het plan Van Sinderen/De Beurs aan de Markt krijgt met horeca, hotel en appartementen een nieuwe functie.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Net binnen....