Account
Logo
Zoeken
13.3 °C
36 boetes uitgedeeld bij verkeerscontrole bij E-10
© WâldNet

36 boetes uitgedeeld bij verkeerscontrole bij E-10

wo 29 maart 2023, 12.30 uur

RYPTSJERK - Op dinsdag heeft er in samenwerking met Team Verkeer een grote politiecontrole plaatsgevonden op de lading en gewicht van bedrijfswagens en aanhangwagens in de omgeving van Ryptsjerk.

De resultaten van de controle liegen er niet om: bij maar liefst 7 voertuigen was er sprake van een dusdanige overbelading dat er proces-verbaal werd opgemaakt. De bestuurders van deze voertuigen mochten hun weg pas vervolgen nadat er lading was afgeladen.

Maar niet alleen op het gebied van lading en gewicht werden er technische gebreken geconstateerd. Ook het rijden met versleten banden en het ontbreken van hulpkoppelingen op aanhangwagens en losse lading leverden boetes op.

Daarnaast werden er bekeuringen uitgedeeld voor snelheidsoverschrijdingen, het gebruik van de mobiele telefoon tijdens het rijden, het rijden zonder gordel en het rijden zonder rijbewijs. In totaal werden er 36 processen-verbaal opgemaakt.

Bij één van de aanhangwagens werd er nog meer aan het licht gebracht: de aanhanger bleek namelijk gestolen te zijn en was voorzien van een valse kentekenplaat. De bestuurder van de combinatie is voor deze feiten als verdachte verhoord.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
Poll: Is het een gemeentelijke taak om subsidie te verlenen aan Pride-boten?

Ja  
8.5%
Nee  
91.5%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!

regionaal nieuws

Verzoek tot handhaven bij Kallemooi op Schiermonnikoog

Verzoek tot handhaven bij Kallemooi op Schiermonnikoog