Account
Logo
Zoeken
11.4 °C
Voorbereidingen Wrotrun Kollumersweach in volle gang
Foto: Jantsje Wiersma | v.l.n.r.: Peter de Vries, Feiko van der Meulen, Tjipco Gommers (Gommers Houtbouw), Hans Feenstra, Jantje Feenstra, Jaap Algra

Voorbereidingen Wrotrun Kollumersweach in volle gang

wo 21 februari 2024, 15.15 uur

KOLLUMERSWEACH - Traditiegetrouw staat Kollumersweach op Koningsdag volledig in het teken van de Wrotrun. De Wrotrun, Frysk voor 'survivalrun", wordt dit jaar voor de 17e keer gehouden.

"De Wrotrun is jierren lien begûn as in rûntsje fertier foar de bern yn it doarp. Mar dat is in bytsje út \'e hân rûn". Voorzitter Hans Feenstra is er trots op wat er in al die jaren is bereikt. "Neist de survivalruns yn Koatstertille en Ljouwert is de Wrotrun ien fan de gruttere survivalruns fan Fryslân. Wy binne al jierren oanslúten by de Survivalrun Bond Nederland en dat soarget foar in soad dielnimmers út it hiele lân".

Meer dan 700 deelnemers

De organisatie heeft dit jaar als doel gesteld meer dan 700 deelnemers aan de start te laten verschijnen. Dankzij de toezegging van Gommers Houtbouw uit Kollumersweach om dit jaar weer hoofdsponsor te zijn, kunnen de voorbereidingen weer volledig van start.

"Wy binne tige wiis mei alle sponsoaren. Grut en lyts. Tegearre mei de mear as hûndert frijwilligers soargje sy derfoar dat de Wrotrun bestean bliuwe kin", aldus Feenstra.

Jong en oud kan \'meewrotten’ op 27 april

De Wrotrun is een survivalrun voor jong en oud. De recreatieve run van 4 kilometer is voor deelnemers vanaf 6 jaar, de variant van 8 kilometer is voor deelnemers van 9 jaar en ouder.

De wedstrijdrun is 8 kilometer en toegankelijk voor sportievelingen vanaf 15 jaar. Opgeven kan tot 31 maart op www.wrotrun.nl Ook vrijwilligers kunnen zich opgeven via de website.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe

Marco Kroon spreekt veteranen in Drachten toe
kwijt / misdaad in je straat

Overleden kat/poes gevonden

Overleden kat/poes gevonden

regionaal nieuws

Meer dan 40 bekeuringen bij verkeerscontrole

Meer dan 40 bekeuringen bij verkeerscontrole