Account
Logo
Zoeken
4.7 °C
Fundering brug Skûlenboarch is niet beschadigd
© WâldNet

Fundering brug Skûlenboarch is niet beschadigd

vr 1 maart 2024, 10.52 uur

JISTRUM - De fundering van de brug van Skûlenboarch bij Jistrum is niet beschadigd. Dat goede nieuws liet wethouder Tytsy Willemsma weten tijdens de raadsvergadering in de gemeente Tytsjerksteradiel.

De brug raakte begin februari zwaar beschadigd toen vrachtschip Fideles tegen de brug voer. Sindsdien staat de brug open voor de scheepvaart en kunnen automobilisten, fietsers en voetgangers er niet meer gebruik van maken.

Herstelplan

Naar aanleiding van vragen van FNP raadslid Alex Nijboer gaf wethouder Willemsma donderdagavond een 'update' over de brug tussen Eastermar en Jistrum. Op dit moment werkt Heijmans aan een herstelplan.

"De brege wurdt wersteld, dat is ek it uitgangspunt fan Rykswettersteat." aldus Willemsma.

Pontje

Nijboer had graag gezien dat er ter plaatse een pontje wordt ingezet omdat de brug nog maanden buiten bedrijf zal zijn voor fietsers en voetgangers.

Veiligheid

"Dat kin der net" was het antwoord van Willemsma. "De nautyske feilichheid stiet dat net ta." Het is een opvallend antwoord omdat er decennia terug wel pontjes werden ingezet. Destijds werden er langs het Prinses Margrietkanaal speciale aanmeerplekken voor de pont gerealiseerd.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws

regionaal nieuws

Stroomstoring treft deel van Dokkum

Stroomstoring treft deel van Dokkum


regionaal nieuws

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM

Surfer van Lauwersmeer gered door KNRM