Account
Logo
Zoeken
4.1 °C
Komst van nieuw woongebouw in Hurdegaryp
Foto: Intera

Komst van nieuw woongebouw in Hurdegaryp

za 2 maart 2024, 14.59 uur

HURDEGARYP - Een nieuw appartementencomplex zal binnenkort verrijzen in het centrum van Hurdegaryp. Het woongebouw omvat 14 appartementen en wordt gerealiseerd op de locatie van het voormalige Rabobank-gebouw.

Het leegstaande kantoorpand aan de Rijksstraatweg 42, voorheen in gebruik door Rabobank, is bestemd voor sloop om plaats te maken voor dit woongebouw. De transformatie is het resultaat van een samenwerking tussen de huidige eigenaar en de gemeente Tytsjerksteradiel, die grond aan de Swagermanstraat beschikbaar stelt voor parkeergelegenheid.

Het bestemmingsplan, essentieel voor deze ontwikkeling, heeft reeds ter inzage gelegen. Ondanks dat er drie zienswijzen zijn ingediend, met zorgen variërend van privacyverlies (uitzicht en zoninval) tot de wens voor planschadevergoeding, zet het project door. De gemeenteraad is van plan het bestemmingsplan op korte termijn officieel vast te stellen.

De belofte van 14 moderne sociale huurappartementen, waaronder 9 grotere en 5 kleinere eenheden, biedt een welkome kans voor diegenen die op zoek zijn naar betaalbare woonruimte. WoonFriesland zal de verhuur van de appartementen beheren.

Deze ontwikkeling kwam tot stand nadat het niet langer haalbaar bleek het bestaande bedrijfspand te verhuren binnen de kaders van het huidige bestemmingsplan.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381

Vrachtwagen raakt in de berm langs N381regionaal nieuws

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

Dokkumer (60): 'Ik wol myn rydbewiis net wer kwyt....'

regionaal nieuws

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Sluisfabriek Drachten krijgt meer vrije hand

Poll: Goede keuze of niet?

Ja  
26.4%
Nee  
55%
Maakt me niet uit  
18.6%
? aantal stemmen | login en stem ook mee!