Account
Logo
Zoeken
12.9 °C
Promotie onwaarschijnlijk voor korfballers DTL

Promotie onwaarschijnlijk voor korfballers DTL

zo 3 maart 2024, 13.14 uur

HOLWERT - Het was gezellig druk in MFA de Ynset in Holwerd. Naast de korfbalwedstrijden, die ook de nodige bezoekers met zich meebrengen, was er een muziekconcours in de podiumzaal. Het was voor iedereen even zoeken om een parkeerplekje te bemachtigen.

Bij binnenkomst kon men genieten van prachtige spandoeken die de jongeren van DTL hadden gemaakt. Ook de Pein had lucht gekregen van de spandoekenactie en hadden zelf een ludieke tekst meegebracht en opgehangen.

Voorafgaand aan het klapstuk speelde het tweede van DTL een mooie wedstrijd tegen De Pein 2. Het team, onder leiding van Wytse Kuipers, pakte de winst met een uitslag van 22-13.

De wedstrijd DTL 1 – De Pein 1 was belangrijk. In de poule waren 3 kandidaten in de race voor het kampioenschap en voor promotie naar de tweede klasse. Na de aankondigingen van beide teams en de pupil van de week, werd de door Veenma Mechanisatie gesponsorde bal overhandigd en startte de wedstrijd vol vuur. Er werd snel gekorfbald en na 3 minuten pakte het team van Bouwbedrijf Postma het eerste punt door een afstandschot.

Dit doelpunt werd direct daarna beantwoord met een vrije bal, benut door de Pein. Het werd een spannend eerste deel waarbij de stand gelijk op ging tot 7 minuten voor de rust. DTL had qua balbezit, vrije ballen en kansen best een slag kunnen slaan in deze fase, maar veel doelpogingen waren nét niet zuiver genoeg.

In de laatste minuten van de eerste helft wist de Pein hun kansen goed te benutten en sloegen een gat van 4 punten. Toen het rustsignaal klonk stond de teller op 9-13. Tijdens de pauze was er een prijsuitreiking voor de mooiste spandoeken, waarbij zelfs het doek van de Pein goed was voor een 2 e plek! De prijswinnaars werden getrakteerd op mega-lollies. Ook was er de verloting met mooie gesponsorde prijzen: waardebonnen van Intersport en een dinerbon van KB-foods te Dokkum.

De wedstrijd hervatte zich met net zoveel actie als de eerste helft. De doelpunten vielen aan beide kanten, waardoor DTL het gat niet kon dichtten. Met nog 13 minuten op de teller besloot coach Jan Wagenaar om een aantal spelers te wisselen. Wellicht zou dit de wedstrijd positief kunnen beïnvloeden.

De verse krachten deden ontzettend kun best en zorgden voor wat nieuwe energie, maar het gat van ca 4 doelpunten bleef aan. In de laatste 4 minuten groeide het besef dat de kans erg klein werd om de wedstrijd met winst af te sluiten. Dit gaf de Pein nog wat extra overredingskracht en wisten de voorsprong verder te vergroten met een aantal afstandschoten. De teller stond op 15-21 toen het eindsignaal klonk.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuwsregionaal nieuws

Motorrijder gewond bij botsing met auto

Motorrijder gewond bij botsing met autokwijt / misdaad in je straat

Overleden kat/poes gevonden

Overleden kat/poes gevonden


regionaal nieuws

Meer dan 40 bekeuringen bij verkeerscontrole

Meer dan 40 bekeuringen bij verkeerscontrole