Account
Logo
Zoeken
19 °C
Man loopt bij ruzie gebroken enkels op: verdachte voor de rechter

Man loopt bij ruzie gebroken enkels op: verdachte voor de rechter

di 23 april 2024, 15.00 uur

LEEUWARDEN - Een 42-jarige oud-inwoner van Waskemeer zou een andere man twee gebroken enkels hebben geschopt. De politierechter in Leeuwarden oordeelde dinsdag dat het bewijs te mager was en sprak de Waskemeerster vrij.

Twee keer onderuit getrapt

De zaak was erg oud: het voorval waarbij de verdachte een man twee gebroken enkels zou hebben bezorgd vond plaats in mei 2021. In zijn toenmalige woning in Waskemeer zou de verdachte de andere man tijdens een ruzie tot twee keer toe onderuit hebben getrapt. Het slachtoffer verging \'s nachts van de pijn en meldde zich in het ziekenhuis.

Zwart voor de ogen

Daar werd geconstateerd dat de man twee gebroken enkels had. Hij wees de verdachte aan als degene die voor de enkelbreuken verantwoordelijk zou zijn.

Een getuige zou van de verdachte hebben gehoord dat het allemaal niet zo had gemoeten en dat het hem zwart voor de ogen was geworden. Verder was er, behalve de verklaring van het slachtoffer, geen bewijs.

Drie dagen in voorarrest

Het was alles bij elkaar te mager oordeelde de politierechter. De getuigenverklaring was van horen zeggen, wat restte was de verklaring van het slachtoffer. De verdachte had zich bij de politie beroepen op zijn zwijgrecht.

De Waskemeerster werd vrijgesproken. Hij heeft wel drie dagen in voorarrest gezeten, maar daarvoor heeft hij volgens de rechter al een schadevergoeding ontvangen.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
+31638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws
regionaal nieuws

Bewoner opvanglocatie Holwert bijt beveiliger in de arm

Bewoner opvanglocatie Holwert bijt beveiliger in de arm
regionaal nieuws

Geen vervroegde evaluatie inspraak Smallingerland

Geen vervroegde evaluatie inspraak Smallingerland