Account
Logo
Zoeken
Man (29) maakt stiekem filmpjes in korfbalkleedkamer: 18 maanden cel

Man (29) maakt stiekem filmpjes in korfbalkleedkamer: 18 maanden cel

wo 10 juli 2024, 11.45 regionaal

LEEUWARDEN - Een 29-jarige inwoner van Leeuwarden die zich schuldig maakte aan een reeks zedendelicten, waaronder stiekem filmen in de meisjeskleedkamer bij een korfbalclub, is veroordeeld tot anderhalf jaar cel. De rechtbank legde tevens de tbs-maatregel op.

99.000 bestanden

De Leeuwarder had ruim 99.000 bestanden met kinderporno gedownload. Dat was niet het enige: de man had stiekem foto's en video's van de buurvrouw en haar twee dochters gemaakt terwijl zij naar het toilet gingen en zich omkleedden in de badkamer.

Bij de korfbalvereniging in een klein dorp in Smallingerland had hij heimelijk foto's en filmpjes gemaakt van de meisjeskleedkamer. De man is zelf ooit lid geweest van de korfbalclub.

Pakketbezorger

Voor de webcam verrichtte hij niet alleen seksuele handelingen bij zichzelf, hij spoorde minderjarige meisjes ook aan om handelingen bij zichzelf te plegen. De Leeuwarder kwam in beeld nadat hij als pakketbezorger bij een woning in de gemeente Dantumadiel had aangebeld.

"Pedofiele geaardheid"

Hij had een meisje dat alleen thuis was gevraagd of hij naar de wc mocht. Toen hij van het toilet kwam, vroeg hij het meisje of ze zijn penis aan wilde raken. Het meisje antwoordde dat de man maar naar de buurvrouw moest gaan.

De Leeuwarder heeft, zoals gedragsdeskundigen het omschrijven, "een pedofiele geaardheid", hij raakt seksueel opgewonden van meisjes tussen 10 en 12 jaar.

Stoornissen

De psychiater en de psycholoog stelden verder vast dat er sprake is van een autistische stoornis en een voyeurisme stoornis. Die stoornissen maken dat de feiten de man in verminderde mate moeten worden toegerekend. De opgelegde straf is iets lager dan de 20 maanden cel die de officier van justitie eiste.

De rechtbank acht het van belang dat de tbs-behandeling zo spoedig mogelijk kan beginnen. De man was nog niet eerder met politie en Justitie in aanraking geweest.

 

Heb je een tip? WhatsApp!
Stuur je bericht, foto of video via:
0638400733 of via de tiplijn

Meer nieuws